با وجودی که مسئولان استان گلستان معتقدند ۱۵ درصد تسهیلات مازاد در بخش ادوات کشاورزی پرداخت شده است و در مقایسه با سایر استانها بیشترین جذب را داریم اما این تسهیلات هنوز نتوانسته موتور مکانیزاسیون کشاورزی را در گلستان روشن کند.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما»، چرخش نامتوازن اقتصاد کشاورزی با امکانات و اعتبارات سبب شده تا کشاورزان نتوانند رضایت چندانی از این بخش داشته باشند، ابزار کار کشاورزان با تراکتور و کمباین عجین شده اما برخی از تولیدکنندگان از این حقوق بیبهره هستند و برای اینکه اقتصاد خانه و خانواده و کشور را بچرخانند دست نیاز به سمت گرفتن تسهیلات بلند میکنند اما تسهیلات مازاد هم نتوانسته است ادوات را به مزارع کشاورزان برساند.
*بلاتکلیفی برای گرفتن تسهیلات کشاورزی
رمضان دودانگی یکی از کشاورزان روستای سرطاق بندرگز است که سه هکتار زمین دارد و از آن ۴۵ تن خرمالو و ۵۰ تن مرکبات برداشت کرده است، او میگوید: هزینه سرسامآور سموم کشاورزی باعث شده تا سود چندانی از تولید نداشته باشم.
وی ادامه داد: میخواستم یک نمونه ادوات کشاورزی خریداری کنم که به طور اساسی به باغات رسیدگی کنم، هر ساله ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان علفکش میخرم تا جلوی هدررفت ویتامین خاک گرفته شود، اسفندماه تقاضای تراکتور کردم و اکنون که حدود چهار ماه از سال میگذرد سازمان جهاد کشاورزی مرا به بانک معرفی کرد اما هنوز بلاتکلیف هستم.
دودانگی بیان کرد: بانک کشاورزی این موضوع را گفته که نمیتوانیم پرونده برای ادوات کشاورزی قبول کنیم، برای اینکه فعلا امکان پرداخت تسهیلات وجود ندارد و حالا باید صبر کنیم تا ببینیم ۶ ماهه دوم چه خواهد شد.
وی گفت: بانک میگوید باید گلههایم را از جهاد کشاورزی داشته باشم، حالا سرگردان ماندم که چگونه تراکتور خریداری کنم، حدود ۴ ماه پیشپرداخت به مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان در بانک گذاشتم، امیدوارم مشکلات این بخش به زودی برطرف شود.
*محدودیت سهمیه با خرد شدن زمینهای کشاورزی
یک کارشناس خاک گلستان در این خصوص به خبرنگار «گلستان ما» گفت: استفاده از امکانات و ادوات کشاورزی درد دل کشاورزان و بهرهبرداران است.
مریم سیاری بیان کرد: در گذشته ادوات کشاورزی که برای شهرستان تعریف میشد خیلی زیاد بود اما با توجه به خرد شدن زمینها و وراثی شدن آنها سهمیه شهرستان محدود شده است از طرفی سالانه تراکتورهای تسهیلاتی کم شده است.
*۱۵ درصد پرداخت مازاد تسهیلات ادوات کشاورزی
رئیس اداره امور فناوریهای مکانیزه جهادکشاورزی گلستان گفت: یک خط اعتباری مکانیزاسیون از سال ۹۲ تاکنون پابرجا بود و اکنون هم فعال است ولی متاسفانه با شرایطی که در حوزه بانکها و منابع اعتباری آنها وجود دارد مقداری تخصیص سهمیه محدودتر و سیاست بانک نیز انقباضیتر شده است.
مریم برزنونی افزود: در حال حاضر بیشترین جذب تسهیلات در حوزه مکانیزاسیون را گلستان نسبت به سایر استانها دارد با پیشرفت فیزیکی تخصیص و جذب اعتبارات در حوزه مکانیزاسیون تا به امروز ۱۵ درصد پرداخت مازاد داشتیم.
وی با اشاره به اینکه سهمبری استان گلستان به دلیل افزایش قیمت ادوات کشاورزی تغییری نکرده است، ابراز کرد: محدودیتی که در سنوات گذشته داشتیم این بود که در سامانه ۱۲۴ باید قیمت کالاها درج میشد این محدودیتها از سوی بانک اعمال نشدند.
* پرداخت تسهیلات با تورم همخوانی ندارد
رئیس اداره امور فناوریهای مکانیزه جهادکشاورزی گلستان گفت: دو مرحله تخصیص اعتبار را پرداخت کردیم، درخواست تسهیلات مرحله سوم را هم در حال پیگیری هستیم نیاز ما در بخش کشاورزی همواره مازاد است.
برزنونی با اشاره به شاخصهای توسعه مکانیزاسیون «ضریب مکانیزاسیون» افزود: میانگین ضریب مکانیزاسیون در کشور ۲٫۸ و در استان گلستان بیش از سه درصد است این تفاوت با میانگین کشوری به اندازه ۱۰ سال برنامه توسعه مکانیزاسیون کشور است.
وی توضیح داد: خواسته قلبی جهاد کشاورزی جذب منابع در راستای کاهش مشکلات کشاورزان است، حدود ۹٫۸ درصد در سال ۱۴۰۱ نسبت به ۱۴۰۰ کاهش جذب منابع داشتیم و ارائه تسهیلات با تورم همخوانی نداشته است.
برزنونی با اشاره به اینکه بیش از ۱۷ استان کشور در جذب تسهیلات عملکرد صفر داشتند، گفت: قیمت ادوات کشاورزی افزایش یافته است یک تراکتور چهار سیلندر حدود ۵۰۰ الی ۶۰۰ میلیون تومان است و نیاز دارد که از کشاورزان و تولیدکنندگان حمایت خوبی انجام بگیرد.
*پرداخت ۷۳۰ میلیارد تومان تسهیلات به ۱۶۱ نفر
معاون اعتبارات بانک کشاورزی استان گلستان نیز در این زمینه گفت: از سال گذشته منابع اعتباری محدودتر شده است، سال گذشته ۲۵۵ میلیارد ریال تسهیلات در بخش مکانیزاسیون در استان گلستان به ۳۷۱ نفر پرداخت شد.
خواجه بیان کرد: امسال تاکنون ۷۳۰ میلیارد تومان تسهیلات به ۱۶۱ نفر برای اعطای تسهیلات مکانیزاسیون پرداخت شده است.
زهره رجبی
انتهای خبر/
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد